Activiteit: Bezoek A-ware Food Group Heerenveen

Mooi bezoek aan de kaasfabriek in Heerenveen

Op 17 september waren wij van harte welkom op de kaasmakerij in Heerenveen van het familiebedrijf Royal A-ware.

Er was zoveel belangstelling dat we zelfs een aantal leden hebben moeten teleurstellen daar we aan een maximum aantal deelnemers vastzaten. Jammer.

Na een kopje koffie met cake werden we ontvangen door de heer Feenstra, projectleider, die een presentatie gaf over het familiebedrijf Royal A-ware en de realisatie van de kaasmakerij in Heerenveen aan de hand van een powerpoint presentatie. In de sfeer van onze vereniging werd aan het einde de vraag gesteld hoeveel RVS er verwerkt zou zijn in de fabriek. Het antwoord was 1700 ton.

Vervolgens werden we in drie groepen verdeeld en kregen we een rondleiding via de excursiegang (Dutch Cheese Tour). Er werd duidelijk uitgelegd welk traject de melk door de fabriek aflegt totdat het kaas is.

Er worden 80 verschillende soorten kaas gemaakt.

Terug in presentatieruimte stond weer een heerlijk buffet voor ons klaar.

Al met al kunnen we terugkijken op een interessante en gezellige middag in Heerenveen.