Activiteit: Onze eigen RVS-dag 2019

Een geslaagde Stainless Steel Experience in Emmen

En dan is het zover, op 3 oktober jl. hebben we de 'Stainless Steel Experience' in Emmen georganiseerd in samenwerking met het Drenthe College.

De dag werd geopend door Josella Stroo, die de hele middag zorgde voor een enthousiaste sfeer door het publiek te stimuleren en de sprekers op een professionele wijze te introduceren. 
De zaal zat vol met studenten, leden van onze vereniging en genodigde gasten. De eerste die het podium op werd gevraagd was gemeenteraadslid van de gemeente Emmen Guido Rink. Hij complimenteerde onze vereniging met het organiseren van dit event en benadrukte dat een evenement het leren én de interactie vergemakkelijkt.

De middag werd gestart door Robert van Voorst van Titan Projects die meer kwam vertellen over RVS in het algemeen. Ook hij betrok het publiek erbij waardoor de interesse direct werd gewekt.

De tweede spreker, Evert-Jan Frieman van Applus RTD vervolgde de middag om Niet-Destructief Onderzoek uiteen te zetten door middel van voorbeelden als radiografische testen, ultrasone inspectie en nog veel meer.

Tijdens de pauze werd het publiek aangemoedigd om door middel van de letters R, V en S een groepje te vormen om elkaar nader te leren kennen. Dit werd door een lekker hapje en drankje ondersteund. 

Na deze onderbreking vertelde Bart van Geenen van Van Geenen B.V. over verwerkingstechnieken van RVS zoals slijpen en polijsten.

De middag werd afgesloten door Floor Knotnerus van Team SOLID, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven die zich bezig houden met een mijlpaal in de energietransitie. Namelijk het idee om ijzerpoeder te gebruiken als opslagmateriaal voor duurzame energie. Binnenkort gaan ze de eerste toepassing van een energiesysteem op basis van ijzerpoeder demonstreren bij een industriële partner.

Om het publiek nog even bij de les te houden werd door middel van een quiz de opgedane kennis getest. 

En dan was het tijd voor een heerlijk walking-dinner, bereid en geserveerd door studenten van het Drenthe College van Restaurant Stones. Tegelijkertijd was het tijd om na te kletsen en netwerken en werd men getrakteerd op een goodiebag voordat men huiswaarts keerde.

Al met al kunnen we met een positief gevoel terugkijken op een geslaagde RVS-dag!