Activiteit: Excursie RWE Eemshavencentrale

Een kijkje in de Eemshavencentrale

Op dinsdag 24 oktober jl. reisden om 14:00 uur af we richting het bovenste puntje van Nederland, nl. de Eemshavencentrale. Een imposant gebouw van Duitse degeljkheid (RWE) doemde op in de regen.

Met een mooie opkomst van 35 leden verzamelden we ons in het excursiecentrum en werden ontvangen door de heer Greiner met een kopje koffie.

Daarna hield hij een zeer interessante presentatie over het ontstaan en de werking van de centrale. Een boeiend verhaal waarbij we ons niet verveelden. 
Een steenkoolcentrale die stroom levert aan 3,5 miljoen huishoudens en heeft een vermogen van 2x 800 Megawatt. Het doel is om in 2019 15% duurzame stroom te leveren door middel van biomassa.

Na nog wat vragen te hebben beantwoord maakte de groep zich klaar voor een rondleiding over het terrein en door de centrale. 
Ook tijdens de wandeling werden de processen en de werking van de machines uitlgelegd. 

Rond 17:15 uur kwamen we weer terug in het centrum en werden de laatste vragen beantwoord onder het genot van een drankje. 

Om 17:30 uur reden we het terrein weer af richting restaurant de Ekamper in Roodeschool waar een heerlijk Mixed Grill buffet voor ons klaar stond.