Activiteit: Bedrijfsbezoek Westra B.V. Roestvaststaalindustrie

Een kijkje in het veelzijdige familiebedrijf Westra RVS

Donderdag 12 april waren we uitgenodigd om een kijkje te nemen in het familiebedrijf Westra B.V. Roestvaststaalindustrie in Elahuizen. 

Na ontvangst in de (vernieuwde) kantine met een kopje koffie en een heerlijk stukje oranjekoek vertelde Renze Westra ons wat meer over de verschillende werkzaamheden van het bedrijf. Dit loopt uiteen van plaatwerk, tank- en leidingwerk, machine- en apparatenbouw, constructiewerk én filterinstallaties. Het werd allemaal goed uitgelegd en aan de hand van projecten geïllustreerd, zoals de filterinstallatie voor een wasserij waarbij ook nog eens water én zeep werd bespaard. 

Westra RVS werd nauw samen met een engineeringsbureau en Niels Wester vertelt daarna iets meer over Idee Techniek. Daarna werd de groep opgedeeld en gingen we in drie groepen door het bedrijf. 

Het originele woonhuis uit 1925 heeft plaatsgemaakt voor een nieuw kantoor en kantine, maar vanuit nostalgische overwegingen zijn wel bepaalde elementen bewaard gebleven. Ook stond er nog een prototype van een ronde 'bol' die gemaakt is voor een zeer groot kunstproject.

Op elke afdeling werd uitgelegd welke werkzaamheden daar werden uitgevoerd en het was prachtig om te zien welke mooie producten werden afgeleverd.

Na de rondleiding stond er weer een heerlijk buffet voor ons klaar en kon de inwendige mens worden voorzien van lekkere hapjes met zelfs een dessert. 

Onze 'nieuwe' interim-voorzitter sloot de bijeenkomst af met nog wat huishoudelijke mededelingen en bedankte onze gastheer Westra B.V. RVS voor de gastvrijheid waarna we allemaal voldaan huiswaarts keerden.