Activiteit: Bedrijfsbezoek Suiker Unie Groningen
Kennismaken met de kunst van suiker maken
Dinsdag 18 november stond een bezoek aan de Suiker Unie in Groningen op het programma.
Maar allereerst bezochten we het plaatselijke Chinees Indische Restaurant "Kota Radja" aan de Middenweg.
Daar stond, na een drankje, een heerlijk gevarieerd buffet voor ons klaar. Doordat gezelligheid geen tijd kent moesten we ons nog haasten en liepen we snel naar de ingang van de Suiker Unie Vierverlaten.
Daar werden we ontvangen met een kopje koffie en kregen we een filmpje te zien over de geschiedenis van de Suiker Unie en werd het productieproces van 'Suikerbiet tot Suiker' uitgelegd.
Daarna werd de groep in drieen verdeeld en kregen we een helm, hesje en oortelefoontjes uitgedeeld.
De groepen werden begeleidt door een gids die ons uitleg gaf over het productieproces en andere feiten. Vanaf de aankomst van de bieten met vrachtwagens tot en met het centrifugeren van de kristalbrij werden we rondgeleid door de fabriek. Daarna kregen we nog een drankje en was er gelegenheid tot vragen stellen.
Als afsluiting kregen we nog een 'Suiker Gids' en Suiker mee als aandenken. Om 22:00 uur keerden we weer een beetje wijzer naar huis.