Activiteit: Bezoek Nirota B.V.

Kijkje nemen in de hoogste productiehallen voor RVS Tanks

Donderdag 12 november waren wij, de leden van de RVS Vereniging, welkom bij Nirota B.V. in Sneek. Een opvallend bedrijfsgebouw als men Sneek inrijdt. Na een kopje koffie presenteerde de heer Tom Pruymboom zijn bedrijf aan de hand van een powerpointpresentatie. Hij vertelde onder anderen dat sinds juni 2014 Nirota B.V. in handen is van Holding OTS B.V. (Oostwouder) en CIMC Enric Tank & Process B.V. Met deze samenwerking bundelen beide bedrijven de krachten op het gebied van de verkoop en productie van roestvaststalen (RVS) proces- en opslagtanks.

Een leuk weetje: NiRoTa staat voor Niet Roestende Tanks. Ze maken o.a. procestanks en opslagtanks.

Hierna werd de (grote) groep in drie groepjes verdeeld en werden we door drie begeleiders rondgeleid door het bedrijf. Je kon duidelijk de uitbreidingen zien, de hallen gingen nl. van laag naar hoog, naar nog hoger.

Nirota B.V. beschikt over de expertise en faciliteiten om iedere RVS tank te kunnen produceren, van relatief eenvoudige enkelstuks tot complexe tankparken. Duizenden RVS tanks in alle soorten en afmetingen zijn sinds 1962 uit de fabricagehallen in Sneek komen rollen.

Na de rondleiding stond er in de kantine een heerlijk 3-gangen buffet voor ons klaar.

Tijdens het dessert gaf de heer Heselmans een lezing over materiaalkeuze. Jan Heselmans is een gespecialiseerd adviseur op het gebied van Corrosie en Materiaal Engineering.
Hij begeleidt diverse bedrijven uit bijv. de voedingsindustrie, de olie- en gasproductie en chemie bij optimale materiaalkeuze en het voorkomen en oplossen van corrosieproblemen.

Al met al een goedbezochte bijeenkomst.