Activiteit: Bedrijfsbezoek Jacquet Friesland

Verslag Jacquet Friesland

Gastbedrijf JacFriesland B.V. informeert over diverse snijtechnieken

Zeer geslaagde ledenbijeenkomst RVS Vereniging Noord-Nederland

De RVS Vereniging Noord-Nederland is een vereniging die de belangen van de aangesloten RVS-bedrijven behartigt. Belangen die bestaan uit het bij elkaar brengen van de kennis, de ervaringen en de capaciteiten van de leden en het vergroten van de kennis van de leden. Een aantal keer per jaar worden de leden uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij een van de aangesloten bedrijven. Op 25 april jl. was gastheer het productiebedrijf JacFriesland B.V., gevestigd aan de Galvanilaan in Drachten, en onderdeel van Jacquet Nederland.

Op deze zonnige namiddag waren vele bedrijven van de partij. Na een gastvrij ontvangst, werd het programma aangevangen. De heer De Groot (penningmeester van de vereniging) heette de 54! aanwezigen van harte welkom en gaf aan verheugd te zijn over de grote opkomst. Na de inleiding werd het woord overgenomen door Lester de Jong, general manager van Jacquet Nederland. Met een heldere PowerPoint-presentatie belichtte hij het productiebedrijf JacFriesland B.V.

JacFriesland was in 2004 een feit. Jacquet Nederland is specialist in roestvast staal, nikkellegeringen, titaan, duplex en hittebestendig materiaal. Vanuit het productiebedrijf leveren ze hoog gelegeerd maatwerk. Met een uitgebreid machinepark zijn ze in staat om snel, efficient en in hoge kwaliteit platen tot en met 150 mm dik in elke gewenste vorm te snijden en eventueel te kanten.

Na de presentatie door De Jong, werd de grote groep belangstellenden in vijven gesplitst en werd een rondleiding over de werkvloer gehouden. Daar werd het machinepark getoond, bestaande uit laser-, plasma- en waterstraalsnijmachines, alsmede een kantbank en een ontbraammachine. De rondleiding werd gegeven door Renze de Graaf, Lester de Jong, Ron Kras, Aaike Vlugt en Marcel Janssen. Werknemers gaven desgevraagd ook verdere uitleg over de werking en mogelijkheden van de machines. Het was duidelijk dat men zeer geinteresseerd was en het duurde dan ook even voor alle groepen klaar waren. Een ding dat overal en bij iedereen opviel, was de keurig georganiseerde en schone werkvloer bij JacFriesland. Behalve economisch beter, ook wel zo veilig.

Nadat alle groepen weer terug waren in de kantine van JacFriesland werd een ieder voorzien van een drankje. Daarna kwam een woord van dank naar de leden voor de aanwezigheid met daarbij de wens dat iedereen had kunnen meekrijgen, wat men had willen zien en horen. Ook werden de organisatie van JacFriesland, de rondleiders en RVS Vereniging Noord-Nederland bedankt voor hun inzet. Na alle vriendelijke woorden was het echt tijd voor een gezamenlijke maaltijd, dat ook uitstekend was verzorgd.

We kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

 

Klik voor een uitgebreider verslag welke geplaatst is in het magazine Roestvaststaal  editie 04/2013 op de volgende links: