Applus RTD Certification B.V. nu ook Notified Body/AAKI

26 november 2014

Den Haag, 15 september 2014 – Applus RTD Certification B.V. is door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Europese Commissie recent ook genotificeerd als Aangewezen Aangemelde Keuringsinstelling (AAKI/NoBo).

Dit betekent dat Applus RTD Certification onder het Warenwetbesluit Drukapparatuur de Europese markt mag bedienen als Notified Body (NB 2556). 

Als gevolg van deze notificatie is de scope van Applus RTD Certification uitgebreid met de volgende verrichtingen:
·Conformiteitsbeoordeling van drukapparatuur, samenstellen en druksystemen volgens richtlijn 97/23/EG
module A1.
·Goedkeuring van personen die permanente verbindingen maken volgens richtlijn 97/23/EG.
Deze uitbreiding heeft tot gevolg dat Applus RTD Certification de status van Notified Body heeft verkregen.
Alle verrichtingen volgens richtlijn 97/23/EG waarvoor Applus RTD Certification nog niet is aangewezen worden nog steeds door zusterbedrijf Applus Velosi uitgevoerd. Applus Velosi heeft voor die verrichtingen enkele inspecteurs van Applus RTD Certification gekwalificeerd, waardoor ook die activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent dat Applus RTD nu nog efficiënter de Nederlandse en Europese markt kan bedienen met het
totaalpakket aan Testen, Inspecteren en Certificeren.
De naadloze samenwerking tussen de verschillende entiteiten en de klanten rondom Asset Integrity Management resulteert in een optimaal inspectieplan, waardoor onder andere de bedrijfszekerheid wordt verhoogd en een helder inzicht wordt verkregen in de integriteit van de assets.
Applus RTD
Applus RTD levert innovatieve en betrouwbare technologieën en diensten voor Niet-Destructief Onderzoek, Inspecties en Certificatie. We leveren aan kapitaal intensieve bedrijven in de olie-, gas- en energie sector. Applus RTD levert innovatieve, consistente en betrouwbare hoogwaardige technologieën en diensten.
Toegewijd, proactief en goed opgeleid personeel is overal beschikbaar om samen te werken met onze klanten om operationele efficiency te behouden, terwijl de risico’s voor mens en omgeving geminimaliseerd worden.